B(l)ogdike

 

Home Nieuws agenda Blueprint Night of the Guitars WilderRock  Links en Rechts Filmpjes Cd's/DVD's etc.

 

Pruiverij 5 mei in Veendam Bands in Veendam Horeca in Veendam Evenementen Veendam MHB kerk Wildervank Cafe De Toeter Party centrum Boelens

                                                                                                                                                   

 

 

 

Night Of The Guitars 2013

 Parkzicht Veendam

20.30 uur

 

en het duurt nog

 

 
De muzikanten die 5 januari 2013 meedoen zijn:Edwin Jongedijk, Herbie Grezel, Gerry Wolthof, Everhard Sprik, Marianne van der Velde, Peter Bloem, Steven Dik, Bé Brakke, Antoinette Bolt, Eddy Tokromo, Henk Nieborg, Nick Cramer, Ad Antonisse, Marcel van Mook, Irene Wilkens, Evert Erents, John Kruisman, Koos Cramer en.........Frank Giordano

Voorverkoop is gestart

 

 

 

 

sfeer impressie 2012 Night of the Guitars voor meer foto's klik hier

 

 

 

 

Night Of The Guitars op zaterdag 21 juli  2012  Zomereditie

 

 

 

Het is gelukt……

Op zaterdag 21 juli 2012 zal er weer een Night of the Guitars op het Museumplein in het centrum van Veendam worden georganiseerd met een totaal programma vanaf 13.00 uur tot ongeveer 23.00 uur.

Tijdens de buiten editie worden er nummers gespeeld die de afgelopen jaren al een keer ten gehore zijn gebracht, zoiets als een top 30 uit het bestaan van de Night of the Guitars in Veendam.

Programmering: Live bands vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur dan wordt het podium omgebouwd en vanaf ongeveer 20.00 uur het beste van Night Of The Guitars

 

De eerste repetitie is achter de rug, klik hier

zo vol was het Museumplein afgelopen jaar

 

 

 

 

 

Middagprogramma

1.Big Brothers Band

 

2 foto links, Cash'd Out

3 Neil Young Mirror Band

4 Double King Band

 

 

avondprogramma vanaf 20.15 uur

 

 

 

 

 

Deze Zomereditie wordt mede mogelijk gemaakt door:

      

       

      

 

 

 

 

hieronder nog een leuk intervieuw met 3 vrouwen achter de muzikanten opgetekend door Ginet Venema en

verschenen is in de Koerier van woensdag 4 januari 2012 met een foto gemaakt door Bert Buiring

 

 

 

 
Koerier woensdag 04 januari 2012

Night of the Guitars : Aan het woord drie vrouwen over hun ‘ knight ‘ of the guitar

Op 7 januari vindt in Hotel Parkzicht de 6e editie plaats van de Night of the Guitars. Een succesformule, in 2006 uitgebroed door Bé Wever. Regionale muzikanten die elkaar uitdagen, begeleiden,  coachen en inspireren. En vooral dat laatste maakt dat er boven verwachting wordt gespeeld en dat ieder jaar de bezoekers zich verbazen over de kwaliteit zo dicht bij huis.
Tevens lijkt het of de lat elk jaar steeds een beetje hoger komt te liggen. Menig muzikant steekt er dan ook aardig wat tijd in om er nog meer uit te halen. Ook duikt een aantal van deze muzikanten op in formaties die dankzij dit soort van sessies  ontstaan, zoals Spritz en de SOS band. Kortom, de betrokken muzikanten hebben het druk, en gelet op het succes, krijgen het steeds drukker.  In de meeste gevallen betekent dit naast een vaak volledige baan, uurtjes zoeken om te repeteren. Een gevolg is minder tijd voor het thuisfront. Hoe zit dat eigenlijk met dat thuisfront. Hoe beleven de partners deze muzikale ambities.  Aan het woord drie vrouwen over hun knight of the Guitar, ofwel,  ridder van de gitaar.

Sieneke Heikens, huisgenoot van Everhard Sprik noemt het muzikale leven van haar partner een verrijking van het hare. Sieneke komt zelf uit een muzikaal nest.  Een vader die gitaar speelde en een zingende moeder, beiden maakten ze deel uit van de band ‘ Honolulu Hawaians’ en van de ‘ Texas Cowboys’  Al vroeg ontstond daardoor haar voorliefde voor  50-jaren muziek. Niet zo verwonderlijk dat het jaren later in 1982, in de plaatselijke disco, al snel klikte met de knappe diskjockey. En ook nog eentje met  ambities om zelf te gaan musiceren. Van workshopleider Teye Wijnterp die destijds poogde  hem het gitaarspelen bij te brengen kreeg Everhard het advies te gaan zingen.  Zo geschiedde.  Met enkele jongens uit het dorp ontstond uiteindelijk de succesformatie Hot Me! waar Everhard veertien jaar lang als frontman optrad.  Sieneke: “ Een mooie tijd,  veel zalen gezien, veel mensen ontmoet en altijd genieten van  geweldige optredens. Waar hulp nodig was sprong ik bij, als cateraar, lichtvrouw, chauffeur en noem maar op. Een van de hoogtepunten was het optreden in het voorprogramma van De Dijk. Maar ook nu, met de band Spritz en de Rockin Hotstars is het erg leuk”. Een paar optredens voor het einde van Hot Me! zong Sieneke zelf mee in het achtergrondkoor. Op de vraag of de vele optredens en het repeteren niet eens vervelen is Sieneke kort: “ nee, dat verveelt niet, muziek verveelt nooit. We kijken nu weer uit naar de Night of the Guitars, altijd een feestje. Een geweldige samenstelling van muzikanten. Een fantastische sfeer, nooit een onvertogen woord” .  


Ook vroegen we
Petra Erents, getrouwd met Evert Erents. Ze ontmoette Evert letterlijk achter de microfoon. Tijdens een soort van Karaoke in ’t Aierdoppie (voormalig café in de Kerkstraat- red) zongen ze, bij toeval,  samen een liedje. Dat smaakte naar meer en inmiddels zijn ze 18 jaar samen. Zingen deed Petra jarenlang , samen met Rieka Wolthof  in de band Still Going West. Een mooie tijd die, vindt Petra, best wat langer had mogen duren. Ze vertelt dat ze, voor de geboorte van zoon Nick, Evert altijd vergezelde en enorm genoot van de optredens. Waar ze het meest van geniet?
Petra: “ Van de manier waarop Evert de muziek vertelt. Muziek is meer dan noten spelen, dat kan bijna iedereen leren, daar gaat het niet om. Het is de manier waarop. Muziek moet je voelen, beleven en weten over te brengen. Evert kan dat . Hoe onverstoorbaar en zichtbaar genietend hij staat te spelen, vooral op de akoestische gitaar, geweldig!”  Wel eens last van groupies? Petra: “ Nee, helemaal niet. Het is alleen maar leuk en positief als er gereageerd wordt en slipjes zijn, voor zover ik weet, nog nooit op het podium gegooid..” Niet minder trots is ze, samen met Evert,  op zoon Nick, pas 6 jaar en al ritmisch tot en met, trommelt mee met alle nummers die hij hoort en kan benoemen. En, als het even kan steelt hij de show met zijn speelgoedgitaar als papa op het podium staat” . Op de vraag wat Evert’s grootste wens is hoeft Petra niet lang na te denken: “  Een ontmoeting met zijn meest favoriete gitarist Michael Schenker, maar dat zal wel bij een wens blijven. “ Hoe ziet het leven er uit over 30 jaar? Petra: “ ha, ha, zonder twijfel wordt Evert een Rocking Opa” .


Tot slot vragen we
Rieka Wolthof, sinds 30 jaar de partner van Gerrie Wolthof naar haar leven als vrouw van een muzikant. Of eigenlijk vrouw en moeder, want zoon Marcel ( drumt bij oa Ralph de Jongh & Crazy Hearts) heeft ook zijn sporen al ruimschoots verdient in de muziek. Vanaf het eerste uur stond Rieka achter de muzikale ambities van Gerrie. Toen jongste zoon Marcel groter werd zong Rieka enkele jaren ook zelf nog mee in de band Still Going West. Een leuke ervaring, maar de ambitie zelf te blijven optreden heeft Rieka niet. Het fungeren als klankbord en begeleider van haar muzikale mannen bevalt goed. Zijn de muzikale wensen van Gerrie uitgekomen? Rieka: “ Voor een groot deel wel,  door veel  te kunnen optreden met Still Going West en The Neil Young Mirror Band en tal van andere projecten waar hij aan deelneemt. Een klein deel niet, namelijk om van de muziek te kunnen leven.  Mijn wens is dat dat nog eens bewaarheid wordt. Maar voorlopig  is het heel moeilijk voor muzikanten om een boterham te verdienen in de muziekbranche, maar wie weet wat de toekomst brengt.”    Veel weekenden, bijna alle weekenden staan in het teken van optredens door het hele land, soms met een overnachting. Of dat een verarming betekent in de privésfeer staat ter discussie. Rieka:  “ Wel weinig avonden vrij om vrienden op bezoek te vragen, daar staat tegenover dat we veel sociale contacten hebben juist door die optredens, veel mensen zien en spreken die we anders niet zouden ontmoeten, het is maar net hoe je het bekijkt, wij zijn heel tevreden met de situatie”.  Op de vraag of er soms tot vervelends toe gerepeteerd wordt in huize Wolthof noemt Rieka dat, behalve de irritante, hoge tonen van de piano, het niet gauw verveeld. Af en toe is de koptelefoon een uitkomst om repeteren en stilte te combineren.  Night of the Guitars? ..” Geweldig hoe Bé Wever dit initieert. Zijn uitgangspunt is dat de muzikanten zich helemaal moeten kunnen storten op de muziek, het randgebeuren regelt Bé. En dat regelt hij goed. Ook sluit ik me volledig aan bij het feit dat de onderlinge sfeer top is, een cadeautje, iedere keer weer. Voor de muzikanten en vooral voor  het talrijke publiek dat jaarlijks de Night bezoekt. Er zijn geloof ik ook niet zo heel veel kaarten meer, dus dat wordt weer een feestje. We verheugen ons erop!”

Deelnemende muzikanten: Everhard Sprik, Evert Erents, Gerrie Wolthof, Nick Cramer, Marcel van Mook, Marianne v.d. Velde, Marcel Wolthof, Ad Antonisse, Be Brakke, John Kruisman, Antoinette Bolt, Eddy Tokromo, Peter Bloem, Herbie Grezel, Koos Cramer, Irene Wilkens, Henk Nieborg en Rolf Perdok.

Night of the Guitars-zaterdag 7 januari -aanvang: 20.30 uur-locatie: Hotel Parkzicht
 
bijna uitverkocht

 Tekst Ginet Venema, Foto:  Bert Buiring

 

 

 

 

 

 


 

Een zomereditie van

Night Of The Guitars

 

Het is gelukt……

Op zaterdag 11 juni 2011 komt er een Night of the Guitars op het Museumplein in het centrum van Veendam met een totaal programma vanaf 13.00 uur.

Nog even hoe het in elkaar steekt, 17 muzikanten uit Veendam duiken ieder jaar in hun platen en CD verzameling om er twee van hun favoriete gitaarnummers tussen uit te pikken, die worden dan door de musici in diverse bezettingen op de eerste zaterdag van januari ten gehore gebracht.

Er werd al vaak aan de organisatie gevraagd wanneer komt er nou eens een keer een aflevering in de open lucht, nou 11 juni is het zover er komt een Best of van Night of the Guitars met de meest geliefde nummers uit de afgelopen 5 jaar.

 

 

 

Het middag programma begint om 13.00 uur en wordt verzorgd door bands die bestaan uit muzikanten die meedoen aan de N.o.t.G. en dat zijn: Barfly, Bluesbooster, Taneytown en The Blueskings. Het middagprogramma duurt tot ongeveer 17.30 uur.

 

Het avondprogramma loopt van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur met de volgende muzikanten Everhard Sprik (Sprits), Nick Cramer, Koos Cramer (Twin Reverb)Evert Erents en Peter Bloem, (Bluesbooster) Marcel van Mook(Sprits), Marianne v.d. Velde (Sprits), Marcel Wolthof (Crazy Hearts), Ad Antonisse(Sprits, Neil Young Mirror Band en Still Going West), Bé Brakke (Sprits en Resession), John Kruisman, Gerrie Wolthof(Neil Young Mirror Band, Resession en Still Going West) Antoinette Bolt (Sprits), Eddy Tokromo, Herbie Grezel (Blueskings), Edwin Jongedijk (Taneytown), en Rolf Perdok (Sons of the seventies).

 

 

Barfly

Bluesbooster

 

 

 

 

 

 

Blueskings

 

 

 

 

 

 

 

Taneytown

 

Night Of The Guitars

 

Voor een zomer foto impressie klik hier

 

 

Terug

Het principe is eenvoudig...(nou ja eenvoudig) je hebt 15 tot 20 muzikanten uit Veendam nodig  die uit hun eigen plaat en of CD collectie hun 2 of 3 favoriete nummers kiezen en na diep beraad en veel nachtelijk overleg wordt besloten om een paar week voor dat de uitvoering is de repetitieruimtes in te duiken en in verschillende bezettingen de nummers te gaan instuderen.

Alleen de drummer (Marcel) toetsenist(Marcel) en bassist (Adje) zijn ieder jaar de klos omdat ze alle nummers moeten in studeren dus ook alle repetities moeten bijwonen, en natuurlijk Everhard Sprik die alles aan elkaar kletst en daar tussendoor ook nog wat nummers moet zingen en ervoor zorgt dat iedereen op tijd op het podium staat.

Verder ben je nodig

Een geschikte kroegbaas die beschikt over een vrij grote zaal(Boele Boelens), iemand die de beschikking heeft over een zaalinstallatie (Erik Antonisse van het bedrijf ACS en zijn vrijwilligers) en iemand die de beschikking heeft over een bühne installatie (Harrold Imming van het bedrijf GD Sound en zijn vrijwilligers) en nog  2 vrijwilligers ( Hanno en Bert)

 

Vergeet ik bijna het belangrijkste....... het publiek

Het was dit jaar op 8 januari 2011 al vroeg vol ongeveer 550 mensen om 21.30 uur

 

Dus wees er op 7 januari in 2012 vroeg bij

 

Hieronder nog een bandfoto 2011 gemaakt door Bert Buiring

Antoinette Bolt,Peter Bloem,Herbie Grezel, Ad Antonisse, Edwin Jongedijk,Evert Erents, Gerry Wolthof, Nick Cramer, Eddie Tokromo, Marianne van de Velde,

Marcel Wolthof, Everhard Sprik, Koos Cramer,Bé Brakke, Marcel van Mook op de foto ontbreken John Kruisman en Rolf Perdok

 

 

Deze dag word mogelijk gemaakt door  de  en